Slaapvragen

Slaapvragen

 1. Hoe test ik een slaapsysteem in de winkel?
 2. Is mijn gewicht van belang bij de keuze van een nieuw slaapsysteem?
 3. Is mijn lengte van belang bij de keuze van een nieuw slaapsysteem?
 4. Kan ik ook alleen mijn matras of bedbodem vernieuwen?
 5. Wanneer lig ik goed op een slaapsysteem?
 6. Wat is de ideale temperatuur in mijn slaapkamer?
 7. Hoe zorg ik ervoor dat ik het niet te koud en niet te warm krijg in bed?
 8. Wat is de invloed van vocht op mijn slaapkamer?
 9. Ik heb last van rugklachten en wil een nieuw slaapsysteem kopen.
 10. Heeft Ubica® ook hoofdkussens?
 11. Wat is nu eigenlijk een boxspring?
 12. Ik ben allergisch. Welk slaapsysteem kan ik het beste kiezen?
 13. Hoe onderhoud ik mijn Ubica-matras?
 14. Welke garantie biedt Ubica®?
 15. Hoe vind ik een Ubica-dealer bij mij in de buurt?

1. Hoe test ik een slaapsysteem in de winkel?

Neem de tijd om een slaapsysteem in de winkel uit te testen. Ten slotte kiest u een bed waar u gemiddeld 10 jaar lang elke nacht in slaapt... Ga ook samen met uw partner (indien van toepassing). Uw eigen wensen en vereisten kunnen verschillen van die van uw partner. Test het slaapsysteem zowel in ruglig, als in zijlig uit. Draai van de ene houding in de andere, precies zoals u in uw eigen bed zou doen. Ga liever niet na een vermoeiende of stresserende dag proefliggen, maar op een moment dat u zich uitgerust en ontspannen voelt.

^ Naar boven

2. Is mijn gewicht van belang bij de keuze van een nieuw slaapsysteem?

Ja, het lichaamsgewicht in combinatie met de lichaamsbouw en persoonlijke voorkeuren speelt een rol in de keuze van een slaapsysteem. Uw Ubica® dealer zal u altijd deskundig kunnen adviseren om tot de beste keuze te komen. Ubica® biedt daarvoor matrassen aan in Soft, Medium of Firm. Als er een groot gewichtsverschil is tussen u en uw partner, kunt u twee afzonderlijke comfortklassen overwegen.

^ Naar boven

3. Is mijn lengte van belang bij de keuze van een nieuw slaapsysteem?

De ideale lengte van uw slaapsysteem is uw lichaamslengte plus 10 cm. Voor een verstelbare bedbodem geldt plus 20 cm. Daarom biedt Ubica matrassen en bedbodems in de standaardlengte 200 cm, en in de buitenmaten 210 of 220 cm.

Indien er een groot lengteverschil is tussen u en uw partner, stemt u uw bed het beste af op de langste partner.

^ Naar boven

4. Kan ik ook alleen mijn matras of bedbodem vernieuwen?

Als algemene regel geldt dat matras en bedbodem bij elkaar horen. De Ubica-producten worden ook ontwikkeld om samen gebruikt te worden en zo een ideaal ergonomisch slaapcomfort te bieden. Matrassen en bedbodems gaan gemiddeld 10 jaar mee. Daarna voldoen ze niet meer aan de hygiënische en mechanische eisen die aan een goed slaapsysteem worden gesteld. Ze geven niet meer de juiste ondersteuning en dit kan de kwaliteit van uw nachtrust nadelig beïnvloeden. Indien u alleen uw matras vernieuwt, zal de povere kwaliteit van uw bedbodem het effect van de nieuwe matras teniet doen, en vice versa.

^ Naar boven

5. Wanneer lig ik goed op een slaapsysteem?

De keuze van een matras in combinatie met de bedbodem is van groot belang. Ligcomfort wordt in eerste instantie bepaald door uw matras. Voor zwaardere mensen is een stevige matras meer geschikt. Een te zachte matras biedt te weinig tegendruk en omdraaien in bed kost dan meer moeite. Minder zware mensen daarentegen slapen beter op een wat zachtere matras.

Daarnaast speelt ook de ‘conformiteit‘ een rol. Dat is het vermogen van het slaapsysteem zich aan de passen aan uw lichaamsomlijning. De conformiteit is van grote invloed op uw ligcomfort. In een goed ondersteund bed blijft de natuurlijke S-vorm van uw wervelkolom gehandhaafd en ligt u dus goed.

Uw Ubica-dealer adviseert u graag over het voor u juiste slaapsysteem.

^ Naar boven

6. Wat is de ideale temperatuur in mijn slaapkamer?

In de slaapkamer mag het niet te warm of te koud zijn. Bij een temperatuur van ongeveer 17 graden slaapt u het best. Zorg ervoor de temperatuur constant te houden. Zorg voor voldoende frisse lucht en maak de slaapkamer zo donker mogelijk. Dat bevordert de aanmaak van melatonine, ook wel 'het slaaphormoon' genoemd. En dan komt de slaap vanzelf...

^ Naar boven

7. Hoe zorg ik ervoor dat ik het niet te koud en niet te warm krijg in bed?

Behalve de juiste temperatuur in uw slaapkamer, speelt ook de kwaliteit van uw bed een rol. Het menselijk lichaam geeft immers continu warmte af. Het warmte-isolatievermogen van een bed wordt voornamelijk bepaald door het interieur van de matras. Wie het snel warm heeft, kiest bijvoorbeeld het beste voor een goed ventilerende pocketverenmatras. Ook de comfortklasse van de matras kan een rol spelen bij het warmtegevoel. Wie het snel warm heeft, kan overwegen om een stevigere matrasuitvoering te kiezen. Onze Ubica® dealers zullen u, rekening houdend met alle andere factoren, deskundig adviseren om tot de juiste keuze te komen.

^ Naar boven

8. Wat is de invloed van vocht op mijn slaapkamer?

Ieder mens verliest per nacht een kwart tot een halve liter vocht. Gedeeltelijk gebeurt dit via de adem en voor circa 60% via de huid (transpiratie). Een groot deel van deze 60% blijft achter in uw bed (beddengoed en matras) en moet dagelijks ontsnappen. Sla daarom iedere dag, na het opstaan, uw dekbed of dekens geruime tijd open, zodat het vocht kan ontsnappen. Lucht uw slaapkamer door het open zetten van het buitenraam. Circa 20 minuten per dag is voldoende. En zoek de juiste balans tussen isolatie, verwarming en ventilatie om de nare gevolgen van teveel vocht in uw slaapkamer tegen te gaan. Zo voorkomt u condensatie en schimmelvorming aan de onderzijde van uw matras.

^ Naar boven

9. Ik heb last van rugklachten en wil een nieuw slaapsysteem kopen.

Een goed slaapsysteem verhoogt uw comfort tijdens de nacht. Een ergonomisch verantwoord slaapsysteem van Ubica® zorgt ervoor dat uw wervelkolom over de volledige lengte optimaal ondersteund wordt. Wij raden u echter aan uw arts te raadplegen bij ernstige rugklachten. Een slaapsysteem van Ubica® kan rugklachten verlichten, maar niet genezen.

^ Naar boven

10. Heeft Ubica® ook hoofdkussens?

Een gezonde en comfortabele nachtrust houdt niet op bij de bedbodem en de matras. Een goede ondersteuning van uw hoofd en nek is van essentieel belang. Uw hals- en nekwervels moeten in een rechte lijn met uw ruggenwervels liggen. Zo vermijdt u specifieke nekklachten. Kussens bestaan er in verschillende soorten en maten. Uw Ubica-dealer laat ze u graag testen.

^ Naar boven

11. Wat is nu eigenlijk een boxspring?

Een boxspring is een frame voorzien van veren. Dit kunnen zowel Bonell-, als pocket- als Multi Temporis Pocket-veren zijn. Een boxspring zorgt voor een perfecte vochtregulatie en is geschikt voor ieder type matras. Boxsprings zijn er in vlakke of elektrisch verstelbare uitvoeringen. U kunt een boxspring gebruiken in een bestaand bed, of als vrijstaand bed met een hoofd- en/of voetenbord. Ubica® biedt u daarvoor een brede collectie meubelstoffen in verschillende kleuren. Zo maakt u van een boxspring een sfeerelement in uw slaapkamer.

^ Naar boven

12. Ik ben allergisch. Welk slaapsysteem kan ik het beste kiezen?

Allergieën komen steeds vaker voor. Ongeveer een derde van de bevolking heeft last van allergieën. Er bestaan echter zeer uitlopende soorten allergieën. Uw raadplegend arts kan u ongetwijfeld advies geven voor uw specifieke allergie. Bespreek dit met de Ubica-dealer zodat hij u het juiste slaapsysteem kan voorstellen.

^ Naar boven

13. Hoe onderhoud ik mijn Ubica-matras?

Regelmatig draaien en keren van uw matras bevordert de levensduur van de matras. Zorg voor een goed ventilerende matrasdrager en gebruik eventueel een matrasdek op de matrasdrager voor extra bescherming en slaapcomfort. Geringe contourvorming is normaal als gevolg van gebruik en wijst dus niet op kwaliteitsverlies. Meer gebruiks- en onderhoudstips vindt u in het garantiebewijs dat al onze Ubica-producten vergezelt.

^ Naar boven

14. Welke garantie biedt Ubica®?

Ubica® bestaat 85 jaar in 2011, en is onderdeel van de Recticel Groep www.recticel.com. Recticel is beursgenoteerd en in de sector van het  slaapcomfort Europees marktleider in de productie en verkoop van matrassen, boxsprings en lattenbodems.

Dankzij het geavanceerde productiesysteem kan Ubica® u een optimale kwaliteitsbewaking waarborgen: zowel grondstoffen als eindproducten worden voortdurend onderworpen aan veeleisende tests. De producten van Ubica® voldoen daardoor aan de steeds strengere en hogere kwaliteitsnormen. Het ISO-9001:2008 kwaliteitscertificaat staat daarbij garant voor optimale kwaliteit en de zekerheid van optimaal slaapcomfort.

Ubica® biedt u bovendien 5 jaar garantie op alle bodems en matrassen. In de eerste twee jaar neemt Ubica® de volledige kosten voor vervanging of herstel van producten voor zijn rekening. Alle informatie over de Ubica-garantievoorwaarden vindt u in het garantielabel dat onze producten vergezelt. Indien u ondanks alle zorg die Ubica® aan de producten besteed, meent beroep te moeten doen op de garantie, dan kunt u uw aanvraag richten tot de Ubica-dealer waar u uw aankoop heeft gedaan. 

^ Naar boven

15. Hoe vind ik een Ubica-dealer bij mij in de buurt?

Bent u op zoek naar een Ubica-Partner in uw omgeving om de collectie te gaan bekijken of proef te liggen op één van de matrassen of bodems, raadpleeg dan de verkooppunten op deze site. De Ubica-Partner helpt u graag verder bij al uw vragen over onze collectie. Hij zorgt ervoor dat uw Ubica-slaapsysteem deskundig wordt geleverd en gemonteerd. 

Wij adviseren u dan ook ten stelligste, enkel bij de Ubica-Partners vermeld op deze website een Ubica-product aan te schaffen.